Hotel Hartzeer


Hotel Hartzeer - Waarom je twee minnaars nodig hebt

Waarom je twee minnaars nodig hebt

Ja, je leest het goed. Ik beweer inderdaad dat je twee minnaars nodig hebt. Of nog beter: drie. Laten we eerst maar eens definiëren wat een minnaar is. Want een minnaar heeft een wezenlijk andere functie dan die van vaste verkering. Een minnaar is iemand die een tijdelijke invulling geeft aan een verlangen. Iemand die je niet meeneemt naar je ouders, iemand met wie je geen lange termijnplannen hebt, iemand met wie je niet in het openbaar verschijnt en met wie je niet de kerstdagen doorbrengt.  Of plat gezegd: gewoon iemand voor de aandacht en de seks. En daar kun je veel behoefte aan hebben na een verbroken relatie.

Zo was ik na mijn laatste verbrokenrelatie nog lang niet toe aan een nieuwe relatie, maar had ik enorm de behoefte aan iemand die mij mooi, lief en lekker vond en dat op gepaste wijze uitte. Ik vond deze man al gauw in de vorm van een boomlange Rotterdammer. Hij leek de ideale minnaar, want:

  1. Hij woonde in een andere stad
  2. Hij had een eigen appartement zonder vriendin, kinderen, honden of andere huisgenoten
  3. Hij was tien jaar jonger
  4. Hij had een six-pack
  5. De kans dat ik verliefd op hem zou worden leek me vrij klein
  6. Oké, hij was niet op zoek naar een vaste relatie

Ik sprak een paar keer met hem af om te testen of hij aan andere voorwaarden voldeed, zoals een algeheel respect voor vrouwen, gevoel voor humor en schone nagels. Nadat hij ook op dit gebied was goedgekeurd, liet ik mijn bikinilijn harsen, kocht nieuwe lingerie en ging bij hem op bezoek om een proefrit te maken.
Na afloop van het (zeer bevredigende) naakte gedeelte, vroeg hij of ik wat wilde eten. Ik wist dat ik weg moest gaan, maar een warm poezelig gevoel in mij zei: ‘Ja, graag.’ We kookten samen (slavinken, sperziebonen en gebakken aardappels, je bent in Rotterdam, of je bent het niet) en daar ging het mis. Terwijl ik wat aardappels rond aan het scheppen was, ging hij achter mij staan en sloeg zijn armen om me heen.

Er brak iets in mij. Ik denk dat het de deksel van mijn oxytocinevoorraad was. Een overweldigend geluksgevoel stroomde door mij heen, ik wilde verdrinken in zijn armen, wat zeg ik: ik wilde kerst met hem vieren, samen een puppy adopteren en hem voorstellen aan al mijn vriendinnen. Terwijl ik wíst dat het nergens op sloeg. Toen ik voor de derde keer in twee weken voorstelde om elkaar te zien, begon hij zich wat terug te trekken en voordat ik het wist maakte ik me drukker over hem dan over mijn ex, wat op zich wel gunstig was, maar wat werkelijk geen oplossing bood. Ik vroeg me af wat er met me aan de hand was. Ik was niet verliefd, ik was gewoon om onverklaarbare redenen… gehecht.

En nu kom ik terug op mijn stelling dat je als vrouw altijd twee of meer minnaars nodig hebt. Ons grote probleem is namelijk dat wij na het bereiken van een orgasme grote hoeveelheden van het eerder genoemde oxytocine aanmaken. Dit is het hormoon en de neurotransmitter dat ook een belangrijke rol speelt bij de hechting van een moeder aan haar baby. De hard drug onder de hormonen dus. Begrijp je dat we als vrouwen gedoemd zijn om ons te hechten aan degenen die ons orgasmes bezorgen? (Waarbij geldt, hoe beter het orgasme, hoe meer oxytocine) Zelfs als het nooit je insteek was om je te hechten, zelfs als je niet eens echt geïnteresseerd bent in de heer in kwestie, zelfs dan neemt ons lichaam een loopje met ons. Sterker nog, alsof het al niet erg genoeg is dat we van orgasmes zelf oxytocine aanmaken, zit in sperma ook nog eens een kleine hoeveelheid oxytocine, waardoor we ons hoe dan ook gaan hechten! (Overigens nóg een goede reden om een condoom te gebruiken) The bastards!

Voor dit probleem bestaat eigenlijk maar één oplossing: een meersporenbeleid erop na houden. Op het moment dat je voelt dat je iets te gehecht raakt aan de ene minnaar, switch je over naar je andere minnaar. Zo voorkom je dat je in een relatie belandt met een man die daar nooit voor bestemd was, of dat je al te afhankelijk wordt van een man die daar niet op zit te wachten.

Dus: wees goed voor jezelf. Laat je trakteren op overweldigende orgasmes, laat je knuffelen en laat hem aardappels voor je bakken, maar maak jezelf niet afhankelijk van één toeleverancier.