Hotel Hartzeer


Hotel Hartzeer - De smeuïgste klassieker tegen liefdeszeer: zelfgemaakte brownies

Geniet van één van de negentig klassieke recepten uit het kookboek Snelle klassiekers van Brenda Hoff. Gegarandeerd onweerstaanbaar!

Bereidingstijd 20 minuten + 35 minuten oventijd

Ingredienten voor 24 stuks:

  • 175 g pure chocolade
  • 200 g roomboter
  • 4 eieren
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g cacaopoeder

Extra benodigdheden:

  • brownievorm van 21 x 21 cm

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de brownievorm met bakpapier. 

  • Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de room- boter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur. 
  • Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor. 
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. 
  • Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed. 
  • Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem dan in stukken
  • Post een foto van je creatie op de Hotel Hartzeer-Facebookpagina!