Hotel Hartzeer
Recept
Geniet van één van de negentig klassieke recepten uit het kookboek Snelle klassiekers van Brenda Hoff. Gegarandeerd onweerstaanbaar!
Bereidingstijd 20 minuten + 35 minuten oventijd
Ingredienten voor 24 stuks:
- 175 g pure chocolade
- 200 g roomboter
- 4 eieren
- 250 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snuf zout
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g cacaopoeder
Extra benodigdheden:
-
brownievorm van 21 x 21 cm
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de brownievorm met bakpapier.
- Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de room- boter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
- Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
- Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.
- Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem dan in stukken
- Post een foto van je creatie op de Hotel Hartzeer-Facebookpagina!